ANNONS

Nyanlända och äldre ska förenas i körsång

Konserten kommer att hållas i Arena Satelliten i november.
Konserten kommer att hållas i Arena Satelliten i november.
Unga, pensionärer och nyanlända ska mötas och genom körsång komma närmare varandra.
Det hoppas Zandra Ottosson som är med och driver projektet Come Together i Sollentuna.
– Jag tror att musik kan förena – och även om alla inte har hört samma musik så har vi alla hört och känt musik, säger hon.
ANNONS

Föreningen Gospelverkstaden har tagit sig an ett annorlunda projekt. Med hjälp av musiken, en engagerad grupp människor och hjälp från en amerikansk ungdomshandledare och körledare ska man i projektet ”Come Together” involvera unga svenskar, nyanlända skolungdomar och pensionärer i körsång. Man har dessutom fått ekonomiskt stöd från Allmäna arvsfonden, och det hela ska utmynna i en konsert i Arena Satelliten den 21 november.

Vill skapa interaktion

– Förhoppningen är främst att de som deltar ska få nya vänner och att det skapas band mellan grupperna, säger Zandra Ottosson. Hon är från Gospelverkstaden och driver projektet tillsammans med kollegan Mia Nygren.

– Tanken är att de ska träffas och välja ut låtar som betyder mycket för dem, som vi ska omvandla till körarrangemang. Sen kommer de framföras på en konsert i Satelliten i november, säger Zandra Ottosson.

”Ungdomar gör hyss, nyanlända kostar pengar, pensionärer klagar och så vidare – de är tre grupper som inte alltid framställs positivt ”

Zandra Ottosson, Gospelverkstaden

Vill ge en bättre bild

Hon önskar att de som deltar i ”Come together” får en chans att visa upp sig i ett konstruktivt sammanhang.

– En hel del rapportering handlar om att ungdomar gör hyss, nyanlända kostar pengar, pensionärer klagar och så vidare – de är tre grupper som inte alltid framställs bra och därför är det roligt att lyfta något positivt från dem.

Hoppas på fler deltagare

Zandra har haft kontakt med Rudbecksskolan och flera nyanlända därifrån förväntas delta – nu är de inne i sökandet efter fler ungdomar och pensionärer med intresse för körsång.

– Vi hoppas på att få mellan sju och tolv per grupp (pensionärer, ungdomar och nyanlända), säger hon.


Är du musikintresserad och funderar på hur det hade varit att delta i ”Come together”? Hör av dig till Zandra på e-mailadressen zandra.ottosson@gospelverkstaden.se

ANNONS
ANNONS