Åtal för skjutning i vid restaurang

I slutet av november förra året blev en man beskjuten utanför en restaurang i Storvreten.

Nu åtalas en 37-åring från Botkyrka för mordförsök.

37-åringen, som även åtalas för grovt vapenbrott, misstänks för att ha avlossat flera skott med sin Magnumrevolver mot en 30-årig man utanför en restaurang i Storvreten.

Offret träffades av minst tre skott i benen. Mannen fick allvarliga skador och har fortfarande men av detta. Två kulor sitter fortfarande kvar i kroppen eftersom läkarna inte kunnat ta ut dem.

Enligt åtalet var gärningsmannens avsikt att ta livet sitt offer.

Polisen misstänkte först en annan man för dådet. Den mannen släpptes men är fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott. Den nu mordförsöksmisstänkte 37-åringen hade även han olagliga vapen i sin ägo.

I hans bostad hittade polisen en revolver, ett avsågat kulgevär och ett avsågat dubbelpipigt hagelgevär. De hittade även ett antal hagelpatroner, 150 pistolpatroner, 79 revolverpatroner samt 17 kulgevärspatroner. Någon vapenlicens hade mannen inte.

Enligt tidigare uppgifter ska skjutningen ha föregåtts av att 30-åringen druckit alkohol på restaurangen. Det blev bråkigt och han uppmanades att lämna restaurangen. Enligt honom ska en man i 30-årsåldern ha följt efter, 15 meter bakom honom.

Förföljaren ropade åt honom att stanna, tog upp en pistol och sköt ”tre snabba skott” mot honom från cirka två meters håll. Det var fullt med folk i restaurangen och flera personer blev vittne till bråket som uppstod.

Polisen har hört en rad vittnen och även den misstänktes fru. I förhör har 37-åringen nekat till att det var han som sköt mot 30-åringen.

En teknisk undersökning av 37-åringens revolver talar till hans nackdel. Mannen har suttit häktad sedan den 4 december.

Enligt tidigare medieuppgifter ska mannen under 90-talet ha varit ledare för ett ökänt fängelsegäng.

Datum för rättegången är inte fastställt.