ANNONS

20-åring åtalad för dödsskjutning i Blackeberg

Skjutning i Blackeberg, Bromma, en av tre skjutningar på ett dygn. Bild: Trappuppgång där boende i området säger att den skjutne personen ska ha tagit sig efter skotten. Blod syns utanför på marken.
Här, utanför porten vid lägenhetshuset i Blackeberg, inträffade skjutningen.
Den 23-årige mannen sköts kallblodigt till döds utanför sin bostad i Blackeberg i somras. Nu har en man åtalats för dådet. Han ska ha väntat maskerad utanför porten, redo att gå till attack.
ANNONS

Sent på söndagskvällen den 30 juni förra året sköts en 23-årig man till döds utanför sitt hem i Blackeberg. Mannens hund skadades också i samband med dådet och flera grannar hörde skott i området.

– Jag satt ute på balkongen vid elvatiden, jag visste att det hade varit skjutningar tidigare på kvällen. Då hörde jag ett antal skott efter varandra och tänkte ”nu skjuter de här också”, sa Blackebergsbon Anna Forslin till Mitt i.

Nu kan gärningsmannen vara fast. Under onsdagen väcktes åtal mot en 20-åring, misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Enligt utredningen ska han ensam, med maskerat ansikte och handskar, väntat på Blackebergsbon vid hans bostad och sedan skjutit ihjäl honom. Ytterligare två personer åtalas för brott i samband med skjutningen.

Tre skjutningar samma kväll

Skjutning i Blackeberg, Bromma, en av tre skjutningar på ett dygn. Bild: Utanför huset ska skjutningen ha ägt rum. Porten längst bort på vänster sida i bild är där blodspråren syns.

Utanför huset i Blackeberg ägde skjutningen rum. Flera grannar hörde skotten. Foto: Christian Lärk.

Kort efter dådet inleddes en förundersökning om mord och en person anhölls senare misstänkt för tre skjutningar som inträffade samma kväll; den i Blackeberg, i Järfälla och Sollentuna. Han släpptes i juli, inte längre misstänkt för brottet. Polisen släppte misstankarna om att det skulle finnas något samband mellan skjutningarna.

ANNONS