ANNONS

Man åtalad för knivmord på hotell i Bromma

Onsdagen den 24 april hittades en man död i ett av rummen på ett hotellhemmet. Tre dagar tidigare misstänks han ha blivit mördad.
Onsdagen den 24 april hittades en man död i ett av rummen på ett hotellhemmet. Tre dagar tidigare misstänks han ha blivit mördad.
I april hittades en man brutalt mördad på ett hotellhem. Kort därefter häktades en man i 20-årsåldern. Nu åtalas han för brottet i våras.
ANNONS

Mannen, som är känd av polisen, är hemmahörande i ett angränsande län men befann sig i april på ett hotellhem i Ulvsunda, där han delade rum med en man i 35-årsåldern.

Onsdagen den 24 april hittades den äldre rumskamraten död av en av hotellets anställda. Han hade blivit knivskuren och fått sex hugg i bröstet, armarna och ryggen. En teknisk undersökning kunde senare visa att brottet begåtts tre dagar tidigare, samma dag som 20-åringen lämnat rummet. Det var något som hotellets inpasseringslista visade.

Tidigare dömd för våldsbrott

En man i 40-årsåldern och mannen i 20-årsåldern greps initialt misstänkta för brottet. Kort därefter avskrevs dock misstankarna mot 40-åringen och den yngre mannen häktades.

– Det har gjorts en omfattande teknisk undersökning av rummet och vi har också påträffat kniven som använts vid gärningen, säger kammaråklagare Anders Tordai.

Mannen nekar till brott.

Min klient bestrider ansvar. Han menar att han har handlat i nödvärn, säger hans offentlige försvarare, advokat Olof Mattsson Dismats.

 Mannen förekommer i brottsregistret sedan tidigare och har dömts för bland annat narkotikabrott och våldsbrott.