ANNONS

42-åring åtalad för mordet i Kransen

Polis
Polisen grep 42-åringen på en buss.
En 42-årig man åtalas för mordet på en man i Midsommarkransen i februari i år.
Enligt åklagaren ska 42-åringen ha huggit och skurit mannen ett 30-tal gånger samt spräckt hans skallben.
Den åtalade förnekar brott.
ANNONS

Det var vid 23-tiden den 17 februari som en man i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet i Midsommarkransen.

Den misstänkte 42-åringen greps på en buss. Han hade enligt förundersökningen blodiga kläder på sig och en handduk virad om sina ena hand. Efter några minuter utbrast han att det låg en död person i hans lägenhet.

42-åringen kände mannen sedan tidigare. De två träffades på kvällen i Liljeholmen, efter att mannen varit och handlat Systembolaget. 42-åringen hann inte in där innan stängning, utan de begav sig till bolaget i Västberga. Sedan gick de hem till 42-åringens lägenhet i Midsommarkransen. Där startade bråket som urartade i dödligt våld.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och nu har han alltså åtalats för brottet. Enligt åklagaren har 42-åringen dödat den andre mannen genom att hugga och skära honom med kniv i huvudet och på kroppen ett 30-tal gånger. Han ska även ha spräckt offrets skallben. Åklagaren yrkar i första hand på mord, i andra hand på grov misshandel och vållande till annans död.

42-åringen förnekar brott. Han menar att det var den andre som gick till angrepp och att han själv agerat i nödvärn. I samband med en läkarundersökning efteråt ska han dock apropå sina skador ha sagt ”Jag har ju slaktat en snubbe”.

42-åringen är tidigare dömd för grova våldsbrott. Så sent som förra året dömdes han för grov misshandel och framkallande av fara för annan efter att ha slagit, sparkat och skurit en man i halsen och knuffat ner honom på ett tunnelbanespår.