Åtalade försvarschefen till sambon: ”Du är till för att användas”

Puffbild till toppchefen inom försvaret.
Mannen är åtalad vid Nacka tingsrätt.
Den tidigare toppchefen inom Försvarsmakten åtalades tidigare i juni för grovt koppleri. Nu framkommer nya uppgifter från förundersökningen som Aftonbladet tagit del av.
"Du är till för att användas. Av mig. Av andra”, skrev han till sin sambo som han enligt åtalet ska ha sålt till flera män.

Den 52-årige man som tidigare varit toppchef inom Försvarsmakten och även varit en högt uppsatt person inom Sveriges anti-terrorbekämpning åtalades tidigare i juni för grovt koppleri. Han misstänks för att ha ordnat kunder, prissättning, hotellbokningar och transporter under fyra års tid.

Sålt sex till annan chef

Enligt förundersökningen som Aftonbladet tagit del av är offret mannens sambo. Det framkommer också det att några av männen som köpt sex varit välbärgade personer inom Stockholms näringsliv, samt en högt uppsatt chef inom svensk försvarsförvaltning.

52-åringen och kvinnan träffades på dejtingsida och deras första möte var under en dejt på Gondolen i centrala Stockholm.

Jag kommer inte kunna köra dig. Jag ska vara i tv i kväll.

52-årige mannen till kvinnan

Hade full kontroll på kvinnan

Han ska ha kontrollerat allt som hade med sexhandeln att göra. Inför kvinnans möte med kunder ska han ha skrivit att ”Jag vill ha både utvärdering och redogörelse”. 52-åringen ska skött sexhandeln via sin telefon – samtidigt som han suttit i möten om Sveriges försvar och säkerhet.

”Håll mig uppdaterad. Vill veta när han gått och vad han gjorde med dig”, skrev han till kvinnan under ett möte på en ambassad i Mellanöstern.

Vid ett tillfälle när han inte kunde köra henne till en kund skrev han:

”Jag kommer inte kunna köra dig. Jag ska vara i tv i kväll. Fick precis veta det. kan du åka kommunalt?”

Dagen efter tv-framträdandet skriver han följande: ”Sitter på tunnelbana och ser mig själv. I DN :)”.

Ska ha använt sitt inflytande

I förhör säger kvinnan att mannen ska ha använt sitt inflytande och kontakter inom statsförvaltningen för att hon ska ”hålla sig lugn” och inte berätta om prostitutionen.

I början av året polisanmälde kvinnan 52-åringen ändå.

Mannen förnekar brott.