ANNONS

Man åtalas för brutalt rån med hammare i Bro

Rånoffrets kläder hittades i en papperskorg vid den misstänkta brottsplatsen.
Rånoffrets kläder hittades i en papperskorg vid den misstänkta brottsplatsen.
Stigen i Bro där mannens kläder hittades i en papperskorg.
Stigen i Bro där mannens kläder hittades i en papperskorg.
En man i 30-årsåldern åtalas för flera grova brott i Bro inom loppet av ett halvår. Först ska han kört bil i en vansinnesfärd på Enköpingsvägen, som slutade med en krock där en medpassagerare skadades svårt. Senare ska han varit drivande i ett rån där en man kläddes av och misshandlades med hammare.
ANNONS

Vid midnatt den 3 september i år fick polisen in ett larmsamtal.

”De har hoppat på mig och slagit mig så det bara skriker om det. Jag är helt sönderslagen”, sa inringaren – en man som just hade blivit rånad och misshandlad av fyra gärningsmän i Bro.

Han hade stämt träff med en av dem och lurats in i en fälla. Plötsligt anslöt tre maskerade personer.

De klädde av honom från topp till tå, höll fast honom medan mannen han stämt träff med slog honom på knäskålarna med en hammare, enigt åtalet. De ska sedan ha stulit hans kontokort, mobiltelefon och tvingat till sig bankkoden.

Brottsoffret lyckades ta sig från platsen, knackade på fönstret till en närliggande bostad och fick hjälp av en kvinna. Han lånade hennes telefonen för att ringa 112. Personen som höll i hammaren ska enligt åtalet ha varit mannen från Bro.

Vansinnesfärd på Enköpingsvägen

Den 25 mars ska han ha krockat med en barnfamilj på Enköpingsvägen i höjd med Björklidsvägen. Samtidigt vållade han en kvinnlig medpassagerare livshotande skador, enligt åtalet.

BIlen som mannen ska ha framfört enligt åtalet. Foto: Polisen.

Föraren till den andra bilen berättade i förhör hur det hela gick till. De var två föräldrar med deras två barn som var på väg mot Kungsängen, när en bil kom farandes i hög hastighet i motsatt fil.

ANNONS

Bilen hamnade snett, åkte ned i ett dike, tog sig upp i barnfamiljens körfält och krockade med dem. Pappan svimmade en stund, mamman fick kroppsskador – barnen var dock fysiskt oskadda.

Samtliga fördes till sjukhus och den misstänkte mannen greps. Med sig i bilen hade han en kvinna som bröt flera ben i kroppen, däribland revben och ryggkotor.

Han åtalas här för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

Jagades av polis

Mannen åtalas för ytterligare en vansinnesfärd i april i år. Denna gång jagades han av polis, som fått tips om att bilen varit inblandad i flera farliga incidenter tidigare.

Den syntes till vid Barkarby outlet och polisen satte på stoppsignal med växlande rött och blått ljus – men föraren stannade inte. Han fortsatte i stället mot Enköpingsvägen i riktning mot Bro. Vid ett tillfälle fick polisen syn på föraren och kände igen honom från tidigare ingripanden.

Enligt polisen ska mannen ha kört mot rött flera gånger, korsat motsatt körfält och varit nära att krocka med en bil i korsningen Enköpingsvägen/Kallhällsleden. Den andra föraren hann dock precis bromsa in.

Bilen hittas senare parkerad i Bro och mannen påträffas i området. Här åtalas han för grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Inställning till brotten

Mannen erkänner ringa narkotikabrott för eget bruk, men förnekar resten av brotten.

ANNONS