ANNONS

Täbybo åtalas för dödshot mot flera familjer

En av den misstänktes mobiltelefoner som ska ha använts för att skriva de hotfulla sms:en.
En av den misstänktes mobiltelefoner som ska ha använts för att skriva de hotfulla sms:en.
En 47-årig man från Täby ska i flera månader ha hotat och ringt till före detta kollegor och deras familjer. Polisen har spårat de anonyma sms:en via operatörer och betalkort. Mannen nekar till anklagelser.
ANNONS

En 47-årig man boende i Täby har åtalats efter att flera av mannens före detta kollegor få ta emot sms och mejl av mycket grafisk och hotfull karaktär. Mannen misstänks även för att ha ringt och hotat och ibland bara varit tyst i luren.

Blev allt värre

Inledningsvis ska mannen enbart ha skrivit till sina före detta kollegor, men sedan fortsatt att kontakta barnen, syskon och partners. I SMS:en stod det bland annat att mannen bajsat på närståendes gravar i samband med årsdagar och hotat med att sprätta upp familjemedlemmar.

Det handlar om flera sms om dagen, och ibland samtal var femte minut.

Polisen spårade via betalkort

Mannen ska ha använt kontantkort och ringt och sms:at från minst fyra olika dolda nummer, men polisen har med hjälp av operatören spårat i vilket butik påfyllningarna köpts. Därefter har man kunnat koppla till vilket kontokort som användes vid köpen och matchat dem med klockslag och summa. Vid alla tillfällen har polis bevis för att mannens ICA-kort använts.

Laddar mobilen och tappar dem

Polisen har även gjort en husrannsakan och hittat flera startpaket och mobiltelefoner som går att koppla till de hotfulla sms:en.

Mannen står åtalad för 30 fall av olaga hot och 56 fall av ofredande, men mannen nekar till alla anklagelser. Han uppger i förhör att han ibland tankar på mobiltelefoner och därefter tappar dem.