ANNONS

Två män åtalade för mordförsök i Hässelby

Här, på en gångväg nära Loviselundsskolan, hittades mannen blodig.
Här, på en gångväg nära Loviselundsskolan, hittades mannen blodig.
En natt i februari hittade förbipasserande en man på marken på gångvägen vid Loviselundsskolan i Hässelby gård. Han hade blivit knivstucken.

Nu har två män åtalats för mordförsöket.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare rapporterat om mordförsöket på mannen i 35-årsåldern.

Det var under natten till den 3 februari i år som polisen larmades till gångvägen vid Loviselundsskolan. När polisen kom fram låg mannen på marken och blödde kraftigt från huvudet. Det var tydliga sticksår på mannens överkropp. Ambulans tog honom till Karolinska sjukhuset, där han sedan opererades.

Enligt polisens förundersökning hade de tre männen träffats på Hässelby värdshus tidigare på kvällen. 35-åringen kände en av dem sedan tidigare.

Senare på kvällen bestämde de sig för att gå hem till en av dem för att fortsätta umgås där. Det var där de två männen började sitt rånförsök. Enligt åtalet slog de 35-åringen mot huvudet och ansiktet samt dunkade hans huvud mot en vägg. Rånet fortsatte sedan utomhus. Där stack en av männen 35-åringen med en kniv fem gånger i magen, samt i bröstet, i ryggen, på ena armen och ena benet, mestadels medan 35-åringen låg försvarslös på marken.

Enligt åtalet ville männen veta 35-åringens bankomatkod. När de fick koden gick en av männen till en bankomat i Hässelby gård, medan den andra mannen stannade kvar vid 35-åringen. Men 35-åringen lyckades inte återge rätt kod, varpå misshandeln fortsatte. 35-åringen lyckades ändå inte återge den rätta koden och männen lämnade till slut den allvarligt skadade mannen på marken.

Nu har männen åtalats för grovt rånförsök och försök till mord. Den ena mannens advokat säger att hans klient förnekar brott.

– Han har snarare försökt avstyra det här än tvärtom, säger advokaten Björn Sandin.

Lokaltidningen har sökt den andra mannens advokat utan att lyckas nå honom.

ANNONS