ANNONS

Åtalas för nya hot mot EU-migranter

Den 25-årige man som i våras dömdes för att ha hotat och trakasserat EU-migranter i Kista åtalas nu igen. Den här gången gäller det flera fall av hot och misshandel, och dessutom våld mot tjänsteman.
ANNONS

Den 25-årige mannen dömdes i våras till skyddstillsyn efter att han hade hällt tändvätska mot en grupp EU-migranter och hotat att döda dem, men fortsatte enligt ett nytt åtal genast med trakasserierna mot EU-migranter i Kista.

I juni ska han ha sagt till en man på tunnelbanestationen i Kista att skynda sig till T-centralen, annars skulle han skjuta honom. Han misstänks dessutom ha sparkat mannen på benet.

25-åringen greps och anhölls av polis, och han satt även häktad i fem dagar.

Dagen efter att han hade blivit släppt från häktet ska han enligt åtalet ha hotat en annan person vid Kista galleria. Han viftade med armarna, sa att han var farlig och att mannen skulle lämna Kista.

Samma dag ska 25-åringen också ha slagit en EU-migrant på magen i Kista galleria.

Vid ett tillfälle i maj skulle mannen omhändertas av polis och blev då aggressiv. Enligt åtalet ska han ha sagt ”Din jävla kurd” och ”Jag ska hänga dig” eller liknande till en polisman.

Mannen nekar till brott. I en intervju med Expressen den 2 augusti säger han dock att han har ”hotat iväg” EU-migranterna från Kista, och att han inte tänker ändra sitt beteende.

Dagen efter att han hade blivit släppt från häktet ska han enligt åtalet ha hotat en annan person

ANNONS

Blottare greps nära Hästa gård

Polisen har gripit en man misstänkt för minst två fall av sexuellt ofredande. Mannen ska ha blottat sig för unga kvinnor, och greps på bar gärning i närheten av Hästa gård på Järvafältet under förra helgen. Polisen utreder nu om mannen kan knytas till andra fall av blottning längre bak i tiden. Mannen är under utredningen försatt på fri fot.

Under sommaren har flera blottare härjat i Stockholm, och Västerort har varit särskilt drabbat. Bara under juli och augusti anmäldes nio fall till polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.