Två åtalas för kuppen mot Webhallen

En av rånarna hoppar över disken.
En av rånarna hoppar över disken.
Rånarna kommer inspringande i butiken.
Rånarna kommer inspringande i butiken.
En av rånarna springer ut ur butiken med ett pistolliknande föremål i handen.
En av rånarna springer ut ur butiken med ett pistolliknande föremål i handen.
Det stöldgods som hittades i en bil i närheten av brottsplatsen.
Det stöldgods som hittades i en bil i närheten av brottsplatsen.
I april utsattes Webhallen för ett rån. Nu åtalas två män för stöld av mobiltelefoner till ett värde på knappt en halv miljon.

Två män åtalas för det rån som genomfördes mot Webhallen på Bergkällavägen, i närheten av Infra City, i april tidigare i år. Flera personer ska ha genomfört rånet men bara två män har kunnat knytas till brottet. En av männen åtalas även för brott mot knivlagen.

Rånarna kommer inspringande i butiken. Foto: Polisen/Webhallens övervakningsfilm

Gärningspersonerna ska ha kommit inspringande i butiken och tvingat butikens kunder att lämna ifrån mobiltelefoner och ryckt föremål ur handen på en butiksanställd. En av de åtalade personerna ska ha hotat kunder och personal med ett pistolliknande föremål.

Den andra av de åtalade männen har tillsammans med okända gärningspersoner hoppat över disken och puttat in flera ur personalen in på lagret. Där har personalen tvingats fylla en säck som rånarna hade med sig med mobiltelefoner och surfplattor. Rånarna ska under tiden ha skrikit ”Iphone 7”.

En av rånarna lämnar butiken med ett pistolliknande föremål. Foto: Polisen/Webhallens övervakningsfilm

På väg till lagret har rånarna även tagit 4000 kronor från ett kontor. Efter att rånarna lämnat butiken har fotanglar kastats ut på olika vägar runt brottsplatsen. En bil med söndertrasat framdäck påträffades på Norrvikenleden och i bilen hittades både stöldgodset och fotanglar.

En pistolatrapp med magasin hittades i närheten i ett dike samma dag. De båda åtalade männen kunde gripas i närheten av den påträffade bilen. En av de åtalade personerna hade vid tillfället 4000 kronor i kontanter i byxfickan.

Det stöldgods som hittades i en bil i närheten av brottsplatsen.Foto: Polisen/Webhallens övervakningsfilm

Värdet på de stulna mobiltelefonerna och surfplattorna ska uppgått till 448 795 kronor. De båda åtalade männen förnekar brott. utöver förhör med vittnen från butiken finns övervakningsfilm som bevisning.