ANNONS

Här misshandlar huliganer en man på läktaren

Djurgården läktarbråk
De två misstänkta, i grå och blå tröja, ger sig på en annan Djurgårdssupporter.
Två Djurgårdssupportrar i 20-årsåldern åtalas för misshandel av en annan man, även han djurgårdare, inne på Friends Arena under derbyt mellan AIK och Djurgården den 27 augusti.
ANNONS

Derbyt på Friends Arena blev stökigt då en djurgårdare slet ner en banderoll med texten ”Firman Boys” som hängde framför AIK-supportrar på den östra läktaren.

AIK-supportrar sprang in på planområdet och försökte ta sig till Djurgårdens klacksektion, dit mannen som rev ner banderollen hade sprungit.

Våldsamt upplopp

Ett våldsamt upplopp utbröt. När polisen senare tittade på filmer för att identifiera folk som gjort sig skyldiga till våldsamt upplopp och andra brott uppmärksammade de även misshandeln som skedde på Djurgårdens klacksektion.

Dif läktarbråk

Misshandeln skedde i ena hörnet av arenans södra kortsida där Djurgårdens klack höll till.

Filmen visar hur två Djurgårdssupportrar ger sig på en annan djurgårdare.

Dunkar huvudet i staket

Den ene misstänkte mannen slår offret i ansiktet flera gånger. Den andre misstänkte tar tag i offrets huvud och dunkar det mot ett kravallstaket flera gånger.

Dif läktarbråk

Den ene av de två misstänkta gärningsmännen slår offret i ansiktet och tar strypgrepp på honom.

Supporterpoliser kunde med hjälp av filmen enkelt identifiera de två männen. Båda är så kallade risksupportrar och var kända för polisen sedan tidigare.

ANNONS

Känd nazistledare

Den ene av de båda misstänkta är även känd av polisen som nazistledare och har dömts till fängelse bland annat för våldsamt upplopp i samband med att en antirasistisk demonstration i Kärrtorp attackerades av beväpnade nazister i december 2013.

Nu åtalas de båda männen misstänkta för misshandel. Båda förnekar brott och svarar likadant – ”ingen kommentar” – på varje fråga i polisens förhör.

ANNONS