ANNONS

15-åring åtalas för misshandel på skola

Edsberggskolan
En elev ska ha misshandlats av en annan elev på skolan.
En 15-årig elev på Edsbergsskolan ska ha misshandlat en annan elev. Pojken ska ha tagit tag i den andra elevens nacke för att sen ge den andra eleven flera slag.
ANNONS

Händelsen ska ha inträffat i en korridor på skolan medan eleverna väntade på en lektion. 15-åringen ska då ha provocerat den andra eleven som försökte knuffa bort honom. Då ska femtonåringen ha tagit tag om hans nacke och tryckt ner hans huvud. Därefter ska han ha gett den andra eleven flera slag mot huvudet.

Den andra eleven ska ha fått rodnad i ansiktet till följd av slagen. På skolans övervakningsfilm syns hur 15-åringen ger den andra eleven ett eller flera slag. 15-åringen har vidgått händelserna men förnekar brott.

Skolan anmälde händelsen till polisen och till kommunen som är huvudman, samma dag som den inträffade.

– Efter det som inträffade har vi haft samtal både med eleverna och med deras vårdnadshavare som kallades till möten. Men det innebär inte att vi tar över polisens jobb. Vi gjorde bedömningen att det här var en händelse som skulle anmälas till polisen, säger skolans rektor Johanna Bergström.

Enligt Johanna Bergström rör det sig om en engångsföreteelse, ingen av de inblandade eleverna har uppvisat liknande beteende vare sig innan eller efter händelsen.

– Den eleven som tagit tag hårt i en annan elev lyssnade och förstod att han hade gjort fel.