ANNONS

Man åtalas för mordbrand på Sturegatan

Brand, Sturegatan, Sundbyberg, 30 april 2019
Stora delar av centrala Sundbyberg stängdes av under släckningsarbetet.
Stora delar av centrala Sundbyberg stängdes av medan brandkåren bekämpade en eldsvåda på en vind på Sturegatan på valborgsmässoaftonens morgon i fjol. Nu har en man i 35-årsåldern åtalats för att ha anlagt branden.
ANNONS

Det var tidigt på morgonen den 30 april i fjol som ett bostadshus på Sturegatan fick evakueras och flera kvarter spärrades av på grund av branden.

Rökdykare skickades in och kunde konstatera att det brann i tre olika vindsförråd, med tre olika brandhärdar och att det fanns risk för spridning. Elden släcktes utan att någon människa kom till skada, men de materiella skadorna var omfattande.

Vindsbrand, Sturegatan Sundbyberg

Vinden fick omfattande skador. Foto: Polisen

Betedde sig underligt

När de första polispatrullerna kom till platsen lade de omgående märke till en man som gick fram och tillbaka utanför det drabbade huset och betedde sig underligt.

När polisen började tala med honom uppgav han att hade befunnit sig på vinden, där han tänkt sova, när han fick syn på elden och försökte släcka den. Men flera vittnen hade sett mannen bete sig misstänkt, och samma dag anhölls han, misstänkt för att ha anlagt branden.

Nekar till brott

Nu har mannen åtalats för mordbrand. Genom att tända eld på flera platser på vinden orsakade han enligt åklagaren dels fara för andras liv och hälsa, dels omfattande förstörelse av andra egendom.

Den åtalade mannen nekar till brott.

Vindsvåning brann i Sundbyberg – en anhållen för mordbrand

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.