ANNONS

Tolv åtalade – ligan använde ungdomar som knarkkurirer

Vårberg centrum
Vårberg centrum.
12 personer har i dag, onsdag, åtalats misstänkta för grova narkotikabrott och människohandel. Enligt åklagaren ingår 11 av dem i ett kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg och ungdomar ska ha rekryterats och utnyttjats.
ANNONS

Åklagare har på onsdagen väckt åtal i Södertörns tingsrätt mot 12 personer misstänkta för grovt narkotikabrott, en av dem åtalas även för människohandel i södra Stockholm mellan 6 november 2019 och 17 februari i år.

Enligt åklagaren har flera av personerna ingått i ett stort kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

– En person i nätverket, som vi uppfattar som en ledargestalt, åtalas för människohandel då han har rekryterat in och utnyttjat ungdomar i nätverkets brottsliga verksamhet, säger kammaråklagare Lars Ågren på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i ett pressmeddelande.

– Elva av de åtalade individerna har, enligt vad utredningen visar, ingått i ett brottsnätverk som har styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

Huvudförhandling ska börja i Södertörns tingsrätt vecka 39 och pågå fram till vecka 51.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.