Åtalas för att ha haft pistol på psykakuten

S:t Görans sjukhus.
På S:t Görans psykiatriska akutmottagning hittades pistolen på toaletten.
En 41-årig Östermalmsbo åtalas nu för att han i mars månad dels ska ha burit pistol på S:t Görans psykiatriska akutmottagning, dels ha hotat att dricka sin sambos blod.

Den 41-årige mannen, som är bosatt på Östermalm, åtalas för flera brott som han ska ha gjort sig skyldig till under ett par dagar i mars.

Måndagen den 13 mars ska han ha hotat sin sambo. Bland annat ska han ha sagt till henne att han skulle skjuta henne i benet och dricka hennes blod. Detta samtidigt som han haft en pistol i sin hand.

Skarpladdad pistol på toaletten

Samma pistol ska mannen enligt åtalet senare ha tagit med sig till den psykiatriska akutmottagningen på S:t Göran. Vapnet hittades inne på en toalett i väntrummet som 41-åringen hade tillgång till och enligt vittnen ska han ha varit den enda personen som befunnit sig i där.

Pistolen var skarpladdad och skjutklar och vapenbrottet bör bedömas som grovt eftersom 41-åringen var på en plats där det vistades psykiskt sjuka och narkotikapåverkade personer och att hans eget omdöme påverkats av att han var alkoholpåverkad och mådde psykiskt dåligt.

Utöver grovt olaga hot och grovt vapenbrott åtalas mannen för ringa narkotikabrott.