Man åtalas – körde rattfull utan körkort

Mannen hade 3,50 promille alkohol i blodet. Bilden är inte kopplad till händelsen.
Mannen hade 3,50 promille alkohol i blodet. Bilden är inte kopplad till händelsen.
Påverkad av alkohol och narkotika körde mannen i 50-årsåldern på Skärholmsvägen i Vårby – trots att han vid tidpunkten saknade giltigt körkort.
Knappt en vecka senare satte sig mannen bakom ratten igen. Nu har han åtalats för flera fall av grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Det var den 8 januari i år som en man i 50-årsåldern körde bil påverkad av alkohol på Skärholmsvägen i Vårby. Nu åtalas han för grovt rattfylleri.

Mannen ska enligt åtalet ha haft 3,50 promille och spår av kokain i blodet när han greps. Han åtalas också för ringa narkotikabrott och olovlig körning då han vid tillfället saknade giltigt körkort.

Körde påverkad igen

Knappt en vecka senare, den 14 januari, misstänks mannen återigen ha kört påverkad och utan giltigt körkort på Videgårdsvägen. Efter händelsen misstänks han för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Han misstänks dessutom för ytterligare ett fall av rattfylleri och grov olovlig körning den 2 februari vid Kungens kurva. Åklagaren yrkar nu på att hans bil ska förverkas.

Mannen har enligt åtalet erkänt att han kört vid de två första tillfällena i januari, men förnekar brott vid händelsen i februari.