ANNONS

Man åtalas för mord – greps i samband med snatteri

Man åtalas för mord – greps i samband med snatteri
Den misstänkte på en övervakningsbild från Tensta.
I juli mördades en ung man på en basketplan i Husby. Mannen utsattes för kraftigt övervåld och den misstänkte mördaren, en 24-åring, kunde snabbt gripas då han snattade dagen efter mordet. Nu åtalas han för mord, förberedelse till mord och narkotikabrott.
ANNONS

Enligt åtalet hade 24-åringen stämt möte med två andra män i Husby, och med sig hade han flera knivar.

– 24-åringen dödade den ene mannen och hade också förberett sig för att döda den andre, säger kammaråklagare Alexandra Bittner till Mitt i.

Enligt åtalet använde 24-åringen kraftigt övervåld när han skar och stack sitt offer i bland annat hals och huvud. Den andre mannen som befann sig på platsen lyckades undkomma.

Man åtalas för mord – greps i samband med snatteri

Den misstänkte mannen tros ha snattat en tröja i Tensta efter mordet. Foto: Polisen

Motivet till gärningen är en gåta. Den åtalade mannen uppger att han handlade i någon form av nödvärn men ingen av de andra männen var beväpnade vid tillfället.

En dryg timme efter dådet befann sig mannen inne i en butik i Tensta där övervakningsbilder visar att han stal en tröja, sannolikt för att han fått blodfläckar på sina kläder.

ANNONS

Greps i samband med snatteri

Polisen fick snabbt tag i den då efterlyste mannen eftersom han greps i samband med ett snatteri i Linköping bara någon dag efter mordet.

– De övervakningskameror som numer finns i Järvaområdet har varit till stor hjälp i utredningsarbetet, säger Roger Johnsson, ansvarig utredningsledare vid polisen i Stockholm nord.

I samband med mordutredningen avslöjades också en narkotikahärva som gäller hantering av 18 kilo cannabis. I samband med det åtalas 24-åringen för narkotikabrott och en 19-årig man för grovt narkotikabrott.

Rättegången inleds den 22 januari i Solna tingsrätt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.