ANNONS

Två män åtalas för smuggling av 180 kilo knark från Nederländerna

Knark
Om männen döms kan straffet bli från sex år och som längst tio år i fängelse.
Två män åtalas i dag i Solna tingsrätt, misstänkta för att ha organiserat smuggling av 100 kilo cannabisharts och 80 kilo amfetamin från Nederländerna till Sverige. I gatuledet är narkotikan värd cirka 33 miljoner kronor.
ANNONS

Det var genom internationellt samarbete mellan portugisiska, nederländska och svenska myndigheter som misstanken väcktes i fjol om att det smugglades narkotika från ett företag i Nederländerna till ett annat företags lager i Malmö.

Enligt Tullverkets brottsutredning har en av männen uppgett att han vid ett tillfälle skulle köra till Malmö och hämta kartonger som skulle innehålla dyra vaser och sedan återvända till Stockholm. Kartongerna innehöll i stället 80 kilo amfetamin, till ett värde av cirka 16 miljoner kronor i gatuled, som lastades över till en skåpbil.

Delar av knarkfyndet beslagtogs i Sundbyberg.

”Del av en organiserad brottslighet”

– Det är synnerligen grova brott som är en del av en organiserad brottslighet. Syftet var att i stor omfattning bedriva handel med internationella förgreningar, säger Erik Friberg, chef för tullkriminalenheten i Malmö.

De två männen åtalas nu i Solna tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Om de döms kan straffet bli från sex år och som längst tio år i fängelse.