Välj ditt område
Djurskyddspolisen utreder en anmälan om olaga intrång och sexuellt utnyttjande av djur efter ett inbrott i Väsby Ridskola.
En polis träffades i huvudet av en snöboll.

Åtalas för snöboll mot polis under nazistdemo

Nyheter 

En polis träffades i huvudet av en snöboll under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i november.
Nu åtalas snöbollskastaren.

Omkring 500 personer från den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade den 12 november i fjol i Gamla stan. Demonstrationen som avslutades på Mynttorget stötte på starka protester och det kastades bland annat snöbollar mot demonstranterna.

Våld mot tjänsteman

Men även poliser som arbetade under demonstrationen blev måltavlor för snöbollskastning. Och nu åtalas en 22-årig kvinna för att medvetet ha träffat en polis i huvudet med en snöboll samt ha kastat flertalet snöbollar mot en polisryttare. Kvinnan åtalas för försök till våld mot tjänsteman.

22-åringen nekar till brott men bland bevisningen finns bland annat bilder på hur hon var klädd vid gripandet som stämmer överens med de kläder hon har på sig på en övervakningsfilm från demonstrationen.

 

Fler nyheter från Hela Stockholm

De första modulbostädena i Haninges mottagningsplan för 2017 ska flyttas in här i skogspartiet i södra Handen innan sommaren
Bostad

Första modulbostäderna i Haninge på väg upp

matbutik
Nyheter

Då stänger Hemköp i city

Nyheter

Ny tunnelbana – så påverkas trängselskatten

Bostad

Primus: Ny lösning för buller och båtklubb

Brott

Man åtalad för våldtäkt på krog i Åkersberga

Nyheter

Här köpte drottningen första Majblomman