ANNONS

Åtalas för att ha sparkat vakt i huvudet

I bevisningen mot de två ungdomarna finns bilder från övervakningskameror.
I bevisningen mot de två ungdomarna finns bilder från övervakningskameror.
Två tonårspojkar i Upplands-Bro åtalas för våld mot tjänsteman. Efter att ha blivit misstänkta för stöld på Biltema i Kungsängen ska den ene ha motat sparkar mot en manlig väktares huvud. Den andre ska ha slagit en kvinnlig väktare efter ett ingripande.
ANNONS

Enligt åtalen begicks brotten i januari tidigare i år. I bevisningen mot de två tonårspojkarna, hemmahörande i Bro respektive Kungsängen, finns bilder från övervakningskameror.

Den kvinnlige vakten jagar den misstänkte tjuven inne på Biltema. Foto: Polisen/förundersökning.

Det hela började med att en civilklädd kvinnlig väktare såg hur en av ungdomarna stal något i butiken. Hon larmade sin manliga kollega som stod vid entrén utanför kassan. När ungdomarna passerade utan att betala legitimerade han sig och berättade att den misstänkte var gripen för stöld.

Ska ha dumpat stöldgodset

Denne sprang då tillbaka in i butiken för att enligt väktarna lämna tillbaka stöldgodset. Det följdes av en jakt som slutade med att den misstänkte snubblade. Väktarna hann då i kapp och lyckades hålla fast honom. Men den andre misstänkte gärningsmannen kom till undsättning, puttade undan väktarna och utdelade slag och sparkar mot den manliga väktarens ansikte – allt enligt åtalet.

Bild som enligt åtalet visar när en av de misstänkte hjälper sin medbrottsling att fly, genom att misshandla den manliga väktaren. Foto: Polisen/förundersökning.

Försvann därifrån – men greps av polis

Därefter lyckades ungdomarna ta sig från platsen till fots. På vägen ska de ha tappat en liten fickvåg, enligt en av väktarna. En stund senare greps de två misstänkta av polis.

I förundersökningsprotokollet framgår det att båda väktarna hade skador i ansiktet efter ingripandet.

ANNONS

Nu åtalas den ene tonårspojken för ringa stöld och våld mot tjänsteman, och den andre för våld mot tjänsteman och främjande av flykt, eftersom han med våld ska ha hjälpt sin misstänkte medbrottsling att fly.