ANNONS

20-åring åtalas – ”spottade på polis”

Det finns starka bevis mot 20-åringen menar åklagaren. Nu åtalas han i Attunda tingsrätt.
Det finns starka bevis mot 20-åringen menar åklagaren. Nu åtalas han i Attunda tingsrätt.
"Jag ska slakta era familjer", ska den unga mannen ha sagt till polisen. Nu åtalas han för att ha kört drogpåverkad med kniv längs Östra banvägen i oktober förra hösten.
ANNONS

– Vi har både vittnesuppgifter, övervaknings- och mobilfilmer samt ett drogtest. Det är ett bra bevisläge, säger kammaråklagare Jenny Karlsson.

Hot och spott

Det var den 15:e oktober förra året som 20-åringen ska ha kört sin bil i diket vid Östra banvägen i Täby. Ett vittne larmade polisen som kunde gripa mannen på plats. I hans bil hittade de en decimeterlång fällkniv.

Under natten ska mannen dessutom ha hotat de två polismännen flera gånger, spottat en av dom i ansiktet och bland annat sagt att de ”ska bli omhändertagna, att han vet exakt var polismännen bor samt att han ska slakta deras familjer.”

–Det var en oändlig svada. Det visar bland annat en film från en av polisernas kroppskamera, säger Jenny Karlsson.

Ett drogtest styrker enligt åtalet att 20-åringen hade rester av narkotika och en promillehalt på 1,56 i blodet. Han åtalas bland annat för grovrattfylleri, ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Dessutom krävs 20-åringen på skadestånd på sammanlagt 17 000 kr.

Mitt i har sökt 20-åringens advokat men inte lyckats få en intervju.

 

 

ANNONS