ANNONS

Ung man åtalas efter storbråk på stationen

Två grupper av unga män började bråka på Jakobsbergs station.
Två grupper av unga män började bråka på Jakobsbergs station.
En sjuttonåring har åtalats för grov misshandel efter ett storbråk på Jakobsbergs station i början av juni förra året. Han, och två vänner, åtalas också för att ett par veckor senare ha misshandlat en man på en buss.
ANNONS

En kväll i början av juni förra året kom fem unga män hem till Jakobsberg efter att ha sett en fotbollsmatch några timmar från Stockholm. De var berusade och hamnade snart i dispyt med en grupp om uppskattningsvis 10-15 ungdomar på Jakobsbergs station. Den större gruppen gav sig på den mindre och under misshandeln hann en klocka bli stulen och en tand slås ut.

Av de som deltagit i bråket kunde bara en ung man med säkerhet identifieras, efter att han dessutom fångats på övervakningsbilder. Nu åtalas han för grov misshandel, grov eftersom han enligt åklagaren visat ”särskild hänsynslöshet och råhet då misshandeln utfördes av flera gärningsmän” och eftersom våldet fortsatt när en av de utsatta ungdomarna hamnat på marken.

Enligt den åtalade mannen var han på platsen och bevittnade, men deltog inte i misshandeln. Men han åtalas också tillsammans med två vänner för ett till bråk, ett par veckor senare, då trion stötte på en man i 40-årsåldern på en buss. Även här började det som en mindre dispyt, men urartade, enligt den äldre mannen, i en misshandel.

Den unge mannen och hans vänner menar att dispyten uppstått efter att den äldre mannen uttryckt sig provokativt, men säger att de inte misshandlat honom som han påstår.

ANNONS