Åtalas för suspekt köttinnehav

I bagageluckan påträffades sammanlagt 12 kilo oxfilé och lammytterfilé.
I bagageluckan påträffades sammanlagt 12 kilo oxfilé och lammytterfilé.
Polisen stannade en bil som körde vårdslöst på E18 – och hittade tolv kilo kött i bagageluckan. Nu åtalas två män för häleri, eftersom köttet misstänks vara stulet. Enligt en av männen köpte de köttet ”av några ryssar utanför Migrationsverket”.

Det var en ledig polis som var ute och körde och noterade en bil som kördes oroväckande dåligt på E4/E18 i mitten av februari. Eftersom mannen misstänkte att det rörde sig om en rattfylla kontaktade han polisen som kunde stoppa bilen i höjd med avfarten mot Jakobsberg.

Efter tipset var det inte helt oväntat att en av männen kom att misstänkas (och nu åtalas) för drograttfylleri och olovlig körning. Däremot hade polisen inte räknat med att hitta sammanlagt tolv kilo kött i bilens bagagelucka.

Eftersom polisen misstänkte att köttet var stulet togs männen in på förhör. Den ena av dem påstod till en början att de köpt köttet i en affär, men konfronterades snart med uppgifter från sin medmisstänkte vän, och erkände då att de inte köpt det i en affär, utan ”av några ryssar utanför Migrationsverket”.

Den av männen som betalat för köttet sa i förhör att han inte kände till att köttet skulle vara stulet. Priset, 70 kronor kilot, var billigt, men samtidigt skäligt enligt mannen. Han och hans vän åtalas nu för häleri. Han förnekar brott och gör anspråk på köttet eftersom han betalat för det.