Två män åtalas för att ha urinerat på artist

bild-fup-artist-västerort
Männen misstänks ha hotat artisten om dödligt våld.
En artist från Järva blev under sommaren 2017 överfallna av två män som tvingade ner honom på knä och urinerade på honom. Nu åtalas två män i 20-årsåldern för grovt olaga tvång.

En artist hemmahörande i Järva blev under sommaren 2017 överfallna av två män i 20-årsåldern, enligt åtalet. Med hot om dödligt våld ska männen ha tvingat ner artisten på knä. Sedan misstänks de ha sparkat och slagit honom innan de spottade och urinerade på honom.

Hela händelseförloppet filmades och lades upp i sociala medier. Inlägget togs snabbt bort, men laddades senare upp igen. Enligt polisen har de uppladdade versionerna av filmen setts över 370 000 gånger.

Klassas som grovt

Bland annat eftersom att händelsen har setts av så många väljer åklagaren att klassa brottet som grov.

– Jag har egentligen inget mer att säga än det som står i stämningsansökan. Jag vill inte kommentera detta innan domen har kommit, säger Martin Bresman, åklagare i fallet.

De män som nu åtalas, misstänkta för grovt olaga tvång, ska enligt polisens förundersökning ha haft kopplingar till en kriminell gruppering i Järvaområdet. Männen kunde enligt polisutredningen identifieras bland annat genom filmklippet som spreds i sociala medier.

Båda männen nekar till brott.