ANNONS

15 åtalas för våldsamt upplopp inne på Tele2 Arena

Tele2 Arena
Bråket uppstod efter slutsignal, inne på övre etage på Tele2 Arena.
Precis efter slutsignalen i fotbollsderbyt mellan Hammarby och AIK den 20 maj i år uppstod ett större bråk inne på Tele2 Arena. Nu väcks åtal mot 15 av de 23 personer som greps på plats.
ANNONS

Ett stort antal poliser och säkerhetsvakter fick ingripa då ett stort bråk bröt ut på arenans övre etage precis efter slutsignalen. Det förekom så kallade rusningar och det kastades pyroteknik.

Polisen grep 23 personer inne på arenan. 15 av dem åtalas nu, i en första del för våldsamt upplopp men sju åtalas också för andra brott som misshandel, hets mot folkgrupp och brott mot ordningslagen.

Tre åtalas också för misshandel

– En person åtalas för hets mot folkgrupp efter att ha gjort en speciell hälsning mot motståndarklacken, tre personer åtalas också för misshandel efter att ha sparkat på andra personer i samband med upploppet, säger Patric Josefsson, som utrett ärendet hos polisen i region Stockholm.

Rättegången inleds den 6 februari nästa år. Åtal mot ytterligare personer som var inblandande i det våldsamma upploppet kommer att väckas i ett senare skede.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.