ANNONS

Åtalet för Sätramorden skjuts fram – försvaret vill ha mer tid

Mordet i våras skakade Sätra.
Mordet i våras skakade Sätra.
Utredningen kring dubbelmordet på två unga män i Sätra är klar och åtal skulle väckas den 14 november.
Men nu skjuts åtalet fram ytterligare två veckor. Försvaret vill ha mer tid på sig att läsa igenom materialet.
ANNONS

Tidigare i veckan rapporterade Mitt i att utredningen kring dubbelmordet i Sätra är klar. Åtalsfristen skulle gå ut den 14 november och åklagaren Daniel Insulander uppgav att åtal kunde väckas om inte försvaret ville göra kompletteringar.

Men i dag, onsdag, meddelade åklagaren att åtalet kommer att skjutas fram till den 28 november.

– Försvaret vill ha mer tid på sig att läsa igenom materialet. Sedan kanske det blir kompletteringar, det har jag ingen uppfattning om, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Två män häktade

Över ett halvår har gått sedan morden som skakade Sätra. Det var den 11 april som två unga män, 18 och 20 år gamla, hittades döda i en källare i Sätra. Bara dagar senare sköts ytterligare en ung man ihjäl, för det brottet har ännu ingen gripits.

I somras greps och häktades två män misstänkta för dubbelmordet. Männen som är i 25-30-årsåldern och är hemmahörande i Skärholmen och Huddinge, misstänks på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Åtalet mot männen har tidigare skjutits upp flera gånger i väntan på de kriminaltekniska provsvaren från Nationellt forensiskt centrum, NFC.