Åtalas för påtänd vansinnesfärd

Vansinnesfärden började i Järfälla, gick i hög hastighet på fel sida av motorvägen och slutade på en åker i Upplands-Bro.

Nu åtalas mannen som misstänks ha varit hög på amfetamin under färden.

Det var den 1 september som polisen försökte kontrollera en misstänkt bil bakom Ikea på Barkarby handelsplats. Men i stället för att stanna försökte föraren, en man i 25-årsåldern från Järfälla, två gånger köra på en polis innan en vild biljakt tog vid.

Nu åtalas mannen.

Enligt åklagaren körde mannen i mycket hög hastighet på motorvägen norrut. Färden ska delvis ha gått på fel sida och mot trafiken, vilket tvingade andra trafikanter att väja.

Färden slutade så småningom på en åker intill Håtunavägen i Upplands-Bro.

Mannen greps, anhölls och häktades senare. Nu åtalas han för försök till grov misshandel, grov olovlig körning och grov vårdslöhet i trafik. Eftersom mannen var påverkad av amfetamin åtalas han också för rattfylleri.

25-åringen åtalas också för en rad andra brott som han misstänks ha begått tidigare: tre fall av grov olovlig körning, ett fall av rattfylleri, ett fall av ringa narkotikabrott, snatteri sedan han misstänks ha smitit från en bensinnota och olaga hot sedan han tros ha hotat två personer med en pistol, som senare visade sig vara en attrapp.