ANNONS

Återkommande problem med fotgängare på bilbro

Trafik på väg mot Lidingöbron.
Trafik på väg mot Lidingöbron.
Den senaste veckan har polisen fått rycka ut två gånger för att fotgängare har gått på bilbron mellan Lidingö och Stockholm. Enligt kommunpolis Fredrik Wallén är problemet återkommande – men kan innebära både fara och böter.
– Det är 70 kilometer i timmen och endast biltrafik, säger han.
ANNONS

Igår eftermiddag fick polisen rycka ut efter ett larm om en äldre kvinna som promenerade på bilbron mellan Stockholm och Lidingö.

Förra veckan skedde samma sak, men då var det ett gäng turister som hade hamnat fel.

– Att det händer två incidenter efter varandra, som dessutom gör att polisen behöver rycka ut, tillhör inte det vanliga. Däremot är det här ett återkommande problem, säger kommunpolis Fredrik Wallén.

Kan innebära böter

Lidingöbron är uppdelad i två broar: gamla Lidingöbron och nya Lidingöbron. Den gamla är till för Lidingöbanan och gång- och cykeltrafik – den nya för bilar. Många tycks dock ta fel på broarna.

– På separerade broar, där gång- och cykelväg ligger på samma bro som bilarna kör men med ett stängsel emellan, är det väldigt svårt att ta fel. Här kan det vara så att du tar fel, men ändå väljer att fortsätta över bron, säger han.

Misstaget kan dock resultera i böter, och att traska runt bland körande bilar är enligt Fredrik Wallén aldrig en bra idé.

– Det finns ingen tidsvinst, det enda det innebär är att man hamnar på fel bro och utsätter sig själv för fara. Det är 70 kilometer i timmen och endast biltrafik, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.