ANNONS

IK Frej återvänder inte till superettan efter licensbeslut

Här möter IK Frej GAIS på hemmaplan och tar en skön vinst.
Här möter IK Frej GAIS på hemmaplan den 20 september i år.
IK Frejs dröm om att återvända till superettan var kortvarig. Redan efter beskedet att ÖFK nekats elitlicens stod det klart att laget kommer spela i superettan.
– Det är lustigt att de får spela i superettan utan en elitlicens, säger Anders Berghagen, tillförordnad klubbchef för IK Frej.
ANNONS

– Östersund hamnar i superettan vid en reviderad seriesammansättning, säger Lars Helmersson, tävlingschef på Svenska fotbollsförbundet.

Får spela i superettan trots licensbeslut

Som regelverket ser ut i dag flyttas ett lag ner en elitnivå om klubben inte beviljas elitlicens, trots att även superettan i detta fall kräver en sådan licens.

– Det är en väldigt speciell omständighet att ÖFK får spela i superettan fast att man inte är berättigad elitlicens, säger Helmersson.

Svenska fotbollsförbundets licensnämnd meddelade på tisdagen att Östersund FK nekas elitlicens för kommande säsong. Det innebär att laget faller ur allsvenskan om överklagan inte går igenom.

”Lustigt att ÖFK får spela i superettan”

Täbylaget åkte ur superettan under kvalet. I stället knep Umeå platsen med fler gjorda mål på bortaplan. IK Frej hade därmed legat bäst till om Östersund FK hade flyttats till division 1.

– Det är klart att det hade varit kul att få fortsätta i superettan. Det är lite lustigt att de får spela i superettan utan en elitlicens, säger Anders Berghagen, tillförordnad klubbchef för IK Frej.

IK Frej: ”Vi får sitta still i båten”

Han poängterar dock att klubben inte kan göra något åt Svenska fotbollsförbundets beslut.

– Det är den stadga som fotbollsförbundet har. Vi får sitta still i båten och vänta. Vi kan inte påverkar någonting, säger Berghagen.

ANNONS