Återvinningsstationen i Tensta tas bort

Insändarskribenten tycker att mannen borde skämmas.
Återvinningsstationen i Tensta tas bort under fredagen.
Tonvis med grovsopor har under en längre tid skyfflats ut på marken vid återvinningsstationen i Tensta. Som en följd av detta stänger nu stationen i dag.

Efter upprepade problem med att människor dumpar stora mängder grovsopor runt återvinningsstationen i Tensta tas nu stationen ur bruk, skriver Stockholm direkt.

– Det är verksamheter – bland annat torghandlare – som åker dit med lastbilar, lägger ner flaket och skyfflar ut tonvis med sopor på marken. Det säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen till tidningen och fortsätter:

– Vi hade problem med detta redan förra året. Vi polisanmälde, pratade med de som hyr ut mark till torghandlare och försökte komma till rätta med problemet på olika sätt. Men det hände ingenting, och anmälningarna lades ner. Och nu börjar problemen igen.

Stationen, som ligger i korsningen Spånga kyrkväg/Hjulstavägen stänger enligt tidningen under dagen då Förpacknings- och Tidningsinsamlingen inte känner att de längre kan ta reda på företagarnas sopor.