Här är alla åtgärder som ska stoppa rånarna

Pollare, stolpar, Vällingby centrum
Nya pollare i Vällingby city.
Efter den senaste tidens många inbrott och rån i Vällingby city och butikerna och Vällingby city tagit till åtgärder. Se hela listan.

Pollare

I januari började de så kallade pollarna poppa upp i Vällingby centrum. Stolparna ska förhindra rånare att komma in i centrum.

De sista pollarna är ännu inte på plats, tanken är att de ska finnas vid alla infarter och att några ska vara höj- och sänkbara så att bland annat uttryckningstrafik ska kunna komma in i området.

Telia, Teliabutik, Telia i Vällingby

Låsta dörrar och stängd butik

Flera telefonbutiker började låsa sina dörrar och öppna för varje kund efter rånen under sommaren och hösten.

Efter det sista rånet mot Telia under sensommaren slog butiken igen sina dörrar helt i flera månader, innan de öppnade innan jul igen.

Elgiganten Phone house Vällingby; John Bauer, butiksansvarig.

Tidlås på lagret

Flera butiker har det senaste halvåret börjat med ett tidlås på lagret så att personalen inte kommer in på lagret direkt när de låser upp. Tanken är att rånarna inte ska våga vänta ut tiden utan fly därifrån innan de fått med sig något.

Bland annat har Elgiganten Phone house installerat ett sådant här larm (bilden).

Väktare i butikerna

Efter rånen mot telefonbutikerna tillkallade vissa butiker extra hjälp i form av ordningsvakter som öppnade dörren för kunderna och befann sig i butiken under vissa tider.

Rökmaskin Vällingby centrum

Rökmaskiner

 

JC, bland andra, har installerat ett röklarm som går igång vid inbrott. Röken bolmar ut tills det till slut inte går att se någonting.

Tjuvarna ska rökas ut från klädbutiken