ANNONS

Åtta års fängelse för hugg i magen

Mitt under födelsedagsfesten uppstod ett bråk som slutade med att en 26-årig Haningebo högg födelsedagsfiraren i magen.

Nu döms mannen för mordförsök till åtta års fängelse.
ANNONS

Det var i slutet av sommaren 2013 som händelsen inträffade. En man hade hyrt en lokal i Handen för att fira sin födelsedag med ett femtontal vänner.

Det var en trevlig kväll. Men snart hörde födelsedagsfiraren att en okänd man var i en diskussion med en av de inbjudna utanför lokalen där folk stod och rökte.

Födelsedagsfiraren avbröt den hetsiga diskussionen och bad den okände 26-årige Haningebon att följa med honom en bit bort. Helt oväntat fick födelsedagsfiraren ett slag i magen. Han föll till marken och då fortsatte 26-åringen att slå honom, även när han bad honom att sluta.

Mannen insåg att han blivit knivhuggen först när han såg allt blod. Snart svartnade det för honom och nästa minne är från sjukhuset dagen efter.

Blödningen var, enligt det rättsmedicinska utlåtandet, livshotande. Mannen hade fått två hugg i magen, troligen av en kniv, och blivit skuren i halsen.

Det resulterade bland annat i hål på tunntarmen, hål på vänster lungsäck och brutet revben.

Ingen teknisk bevisning knyter 26-åringen till platsen, som säger att han blev bjuden av en av gästerna. Han nekar till brott, att han hamnat i en diskussion och säger att han inte ens sett något bråk.

Men det finns vittnesuppgifter som stödjer offrets berättelse. Enligt vittnen stannade 26-åringen kvar efter misshandeln och sa att offret skulle ”visa honom hur man visar respekt”.

Enligt domen talar det faktum att 26-åringen lämnade landet och reste till utomlands, ett par dagar efter händelsen, också för att han varit inblandad.

ANNONS

Att han påstår att han brukar resa utomlands i flera månader utan att meddela ens sin arbetsgivare är inte trovärdigt, enligt tingsrätten.

26-åringen greps i Danmark och överlämnades senare till svenska myndigheter.

Nu döms han till åtta års fängelse och runt 150 000 kronor i skadestånd. Mannen döms också för misshandel vid ett par andra tillfällen.

ANNONS