Åtta skott mot man i Rågsved

Både barn och vuxna befann sig i närheten när en man sköts med åtta skott vid en krog i Rågsved förra sommaren.

Nu har en 22-åring dömts till sju års fängelse för mordförsök.

Både barn och vuxna befann sig i området för attacken den 4 juli i fjol, då 30-åringen sköts i benen med åtta skott i närheten av en krog i Rågsved.

Därefter ska skytten enligt flera vittnen ha riktat vapnet mot mannens tinning och tryckt av – men pistolen klickade.

22-åringen har enligt domen även huggit med en kniv mot offrets ansikte flera gånger för att sedan lämna platsen till fots.

Enligt domen ligger en dödsolycka bakom dådet. Den inträffade i Högdalen 2009 i samband med en polisjakt. En 19-årig man avled efter att ha blivit påkörd av en stulen BMW vid ett övergångsställe.

Bilen hittades sänkt vid Liljeholmskajen. Föraren som greps några veckor efter olyckan dömdes till ett år och åtta månaders fängelse för bland annat vållande till annans död och avvikande från trafikolycksplats.

I måndags dömdes en 22-årig man till sju års fängelse vid Södertörns tingsrätt för att ha försökt mörda den 30-årige föraren.

Enligt domen styrker vittnesuppgifter att den man som blev ihjälkörd 2009 och 22-åringen kände varandra. Något 22-åringen helt och hållet förnekar.

30-åringen uppgav i rätten att han även tidigare av olika personer har mottagit hot och blivit pressad på pengar till följd av dödsolyckan.

22-åringen, som pekades ut av vittnen strax efter mordförsöket, åkte utomlands efter dådet men kunde gripas av polisen den 1 maj i år sedan han återvänt till Sverige.

Den dömde mannen förnekar all inblandning i mordförsöket och menar även att han inte haft något otalt med offret.

Han menar att han bara var en av alla dem som råkade befinna sig på platsen vid tidpunkten för skjutningen.

Ett dygn efter mordförsöket tog en annan man, i kretsen kring 22-åringen, på sig skulden för mordförsöket och visade polisen den pistol som använts vid skjutningen.

Han har dock avförts från utredningen.

Lokaltidningen Mitt i har utan framgång sökt 22-åringens advokat.