Efter attacken: Demonstrationen flyttas

Demonstrationen flyttas.
Demonstrationen flyttas.
Sedan i söndags har ensamkommande ungdomar sittstrejkat på Mynttorget. Under onsdagskvällen flyttade de till Medborgarplatsen.

Under tisdagskvällen attackerades demonstrationen mot utvisningar till Afghanistan av en grupp som, enligt DN, kom från den nazistiska organisationen Nordisk ungdom.

Tre personer skadades lindrigt i samband händelsen.

Polisen har förstärkt bevakningen

Efter attacken har polisen förstärkt bevakningen och under onsdageftermiddagen flyttade man demonstrationen till Medborgarplatsen.

”Polisen har även gett tillstånd till ett demonstrationståg med start klockan 17:30 från Mynttorget till Medborgarplatsen”, skriver polisen på sin hemsida.

– Nu har man sett över platsen och flyttar demonstrationen till Medborgarplatsen, säger Lars Byström polisens presstalesperson till SVT.

Tåget som enligt mediauppgifter innehöll omkring 500 personer gick via Myntgatan och Munkbroleden, Slussen och Götgatan till Medborgarplatsen.

Demonstrationståg när sittstrejkare flyttas från Mynttorget till Medborgarplatsen.

De som sittstrejkar för att ensamkommande flyktingbarn inte ska utvisas till Afghanistan flyttades från Mynttorget till Medborgarplatsen. Foto: Alexander Jacobsson