Min lokala hjälte

Attackerades på kvällspromenaden

Mannen och hans fru råkade ut för en misshandel precis utanför sitt hus i Vallentuna. Nu vill de få kontakt med kvinnorna som stoppade misshandeln. ”De räddade mitt liv” säger mannen.
Mannen och hans fru råkade ut för en misshandel precis utanför sitt hus i Vallentuna. Nu vill de få kontakt med kvinnorna som stoppade misshandeln. ”De räddade mitt liv” säger mannen.
Ett par från Vallentuna ska ha misshandlats av deras granne när tre kvinnor upptäckte och stoppade misshandeln.

Nu efterlyser mannen de tre kvinnorna.

– Utan dem hade jag kanske inte suttit här, ­säger han.

Det var midsommarafton och mannen och hans fru skulle ta en kvällspromenad runt villaområdet.

Plötsligt, bara några meter ifrån huset, attackerades paret av två män i 50-årsåldern. Männen ska enligt anmälan ha knuffat in maken i en häck och slagit flera slag mot hans kropp och ansikte. Kvinnan ska ha fått flera slag mot kroppen och hållits fast i armarna av de båda männen.

– De var väldigt stora, jag hade ingen chans att försvara mig, säger kvinnan.

Ett slag tog mitt över mannens ansikte vars glasögon krossades mot marken.

– Sedan kände jag hur en av dem tog struptag och jag trycktes in i häcken. Jag märkte hur det svartnade för ögonen och jag fick ingen luft. Jag trodde jag skulle dö där och då, säger mannen.

Enligt honom är en av männen en granne från området. Grannen ska enligt paret ha trakasserat dem under en längre tid och bland annat kastat in skräp på deras gård.

– Han har skrikit saker och varit allmänt hotfull. Bland annat har han haft problem med att vi äger en bil som är ganska flott. Jag antar att det sticker i ögonen på honom, säger mannen.

Misshandeln upptäcktes av tre kvinnor som började springa mot platsen. De skrek och flaxade med armarna för att väcka uppmärksamhet och till slut släppte strupgreppet om mannens hals.

Paret ringde polisen som kom direkt till platsen.

– Vi låste in oss i villan efter att det hade hänt och vågade inte gå ut. När polisen kom hit bröt jag ihop totalt. Jag kunde inte förstå att det var sant, att man kan göra så här mot en granne, säger mannen.

De känner sig fortfarande oroliga när de rör sig i villaområdet.

– Det känns obehagligt. Man vill kunna känna sig trygg i sitt eget bostadsområde, det gör vi inte nu, säger han.

Mannen och hans fru efterlyser nu de tre kvinnor som stoppade misshandeln.

– Jag vet inte om jag hade suttit här i dag om det inte vore för dem. Jag tror att de räddade mitt liv, säger mannen.

Polisen är väldigt förtegen om händelsen. Förhör gjordes med de drabbade på platsen, men polisen vill inte berätta om de har gripit någon.

– Vi håller på att utreda ärendet och just nu kan vi inte säga något mer än att det är ett prioriterat ärende, säger Gunnar Andén vid Roslagspolisen.

Det svartnade för ögonen och jag fick ingen luft. Jag trodde att jag skulle dö där och då