TV4 var först med att berätta om uppgifter om att en ansvarig polis bakom beslutet fått bevakning vid sitt hem efter derbyt. På onsdagsmorgonen följde Ekot på Sveriges Radio upp med att de har uppgifter om att flera polisers hem bevakas.

Att så är fallet bekräftas av Alvaro Torres som är kommunpolis i lokalpolisområde Globen.

– Ja, det finns bevakning. Men jag vill inte gå in på för vilka poliser eller i vilka områden de bor. Sedan vet jag inte hur bevakningen ser ut just nu, säger Alvaro Torres till Mitt i.

Avbröts efter pyroteknik

Enligt polisen fattade man beslutet om att avbryta matchen helt eftersom man ansåg att arrangören, i detta fall Hammarby som hade hemmamatch, inte kunde garantera säkerheten på arenan. Matchen avbröts med en kvart kvar att spela efter att det kastats bangers och bengaler samt skjutits raketer mot planen.

Polisens beslut möttes av kritik från både klubbar och fans. Framför allt från Hammarbysidan kom kritik eftersom laget ledde med 2-0 och hade segervittring när matchen avbröts. Tv-bilder visar hur bland annat raketer skjuts från fans i Djurgårdsklacken.

"Under skinnet"

Enligt TV4 misstänker polisen att hoten kommer från fotbollsfans.

– Det är högst beklagligt att det ska gå så långt att man ger sig på enskilda. Det är en tråkig utveckling, säger Alvaro Torres till Mitt i.

Polisfackets ordförande Katharina von Sydow kallar hoten mot polisen oacceptabla.

– De gör sitt jobb. De gör det bra. Men poliser är också helt vanliga människor med familj och vänner. Och det kryper extra in under skinnet när hoten kommer på fritiden, säger hon till Ekot.