ANNONS

Äventyrets förskolechef lämnar efter brister

Ett stort förändringsarbete påbörjades under våren 2017.
Ett stort förändringsarbete påbörjades under våren 2017.
I våras slog föräldrar larm om en otrygg miljö för barnen på förskolan Äventyret i Kungsängen. Sedan dess har en ny förskolechef rekryterats och den tidigare chefen får lämna sitt uppdrag den 1 december.
ANNONS

– Det var en av våra slutsatser när vi gjorde en genomlysning av verksamheten – att vi såg en brist i ledningen. Vi har behövt ett annat ledarskap på plats och gemensamt valt den här vägen framåt, säger Sofia Zätterström som är vd för Hoppetossa AB.

Under våren 2017 fick kommunen in allt fler klagomål på förskolan Äventyret, en fristående förskola som drivs av företaget Hoppetossa AB.

Otrygg miljö för barnen

En förälder berättade för Mitt i Upplands-Bro att barn hade fått sitta på en ”straffbänk”, att våldsamma lekar mellan barnen förekom utan att vuxna ingrep och att tillsynen av barnen var dålig.

Barn fick sitta på ”straffbänk”

 

Sofia Zätterström sade i maj att ett arbete med att lösa problemen hade påbörjats, och det har sedan fortsatt under sommaren och hösten.

– Det var ett gediget arbete som sattes igång i slutet av förra våren och det har pågått sen dess. Bland annat har vi tillsatt en ny ledning för förskolan, vi har sett över det pedagogiska innehållet, den pedagogiska miljön och vi har gjort om gården, säger Sofia Zätterström.

ANNONS

Bättre på information

Man har också blivit bättre på att informera föräldrar och minskat antalet vikarier som arbetar på förskolan. Enligt en enkätundersökning som företaget gjort är flera av föräldrarna nöjda med utvecklingen.

Den nya chefen har under hösten arbetat som biträdande chef och tillträder som förskolechef den 1 december. Den tidigare chefen kommer att jobba kvar inom företaget, men med andra arbetsuppgifter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.