ANNONS

Äventyrlig moster skakar om i stadshuset

Resor med moster Augusta
Thea Davidsson, Mattias Skantze, Jakob Degerfeldt, Isabel Öberg och Mimmi Cyon.
Pjäsen Resor med moster Augusta sätts upp i sessionssalen i stadshuset.
Ensemblen utlovar en pjäs som har allt - kärlek, krig, knark och sura banktjänstemän. Och en tant.
ANNONS

Pjäsen Resor med Moster Augusta, efter Graham Greenes roman med samma namn sätts upp i sessionssalen i Lidingö stadshus. Premiären är nästa söndag, 12 november. Därefter hålls ytterligare sex föreställningar.

Pjäsen är en helaftonsföreställning där vi får följa banktjänstemannen Henry Pullman när han dras iväg på resor och äventyr med sin exentriska moster Augusta.

– För det mesta i filmer och böcker brukar det vara en yngre person som lär en äldre att leva, resa, kasta loss och uppleva nya saker. Här är det tvärt om, säger regissören Sebastian Höglund.

Henry Pullman förmås att lämna sina dahlior i Londonträdgården och reser med sin okonventionella motser från London, Brighton, Paris och Istanbul. En ljudmatta skapad av Andreas Castanas och bas som spelas live av Fabrizio Fernandez Benitez, förflyttar publiken från ett dimmigt London till till det orientaliska Istanbul.

Det här är en resa i fysiska miljöer som passar alla åldrar.

Ensemblen består av sex skådespelare med rötter på Lidingö och den lokala Sagateatern.

Jakob Degerfeldt gör rollen som moster Augusta. Mimmi Cyon, Isabel Öberg, Mattias Skantze, Rakel Qvarfordt och Thea Davidsson gör alla rollen som banktjänstemannen Henry Pullman.

– Jag hoppas att det blir succé och att folk gillar den. Det här är en resa i fysiska miljöer som passar alla åldrar. Jag hoppas på mycket skratt, säger Thea Davidsson.

– Det här är en historia som har allt. Kärlek, krig, knark, en tant och sura banktjänstemän, säger Mimmi Cyon.

ANNONS

Biljetter finns tillgängliga via Lidingö stads hemsida.

 

ANNONS