Edvin Alam avgår efter hora-skandalen

Edvin Alam (m) skrattade åt skämt nu avgår han
I ett facebookinlgg berättar Edvin Alam (m) om varför han avgår. Han var en av de som skrattade åt Delmon Haffos skämt.
Det är nu bekräftat att Sollentunapolitikern Edvin Alam (M) var en av de som skrattade när Delmon Haffo kallade en S-minister för hora . Därför avgår han.

I går avsade sig moderatpolitikern Edvin Alam alla förtroendeuppdrag i Sollentuna kommun, han har även avslutat sin tjänst inom digital kommunikation hos Moderaterna. Det visar sig nu att han var en av de som skrattade i samband med en videoupptagning där Delmon Haffo kallade socialförsäkringsministern för hora.

Mitt i har pratat med kommunalrådet Henrik Thunes (m) i Sollentuna som bekräftar att Alam avgår till följd av händelsen.
– Vi haft en dialog där vi var överens om att den inträffade händelsen gav honom svåra förutsättningar att fortsätta sina uppdrag, säger Henrik Thunes.

Något Edvin Alam också skriver om i ett Facebookinlägg i dag. Partiet i Sollentuna har bett honom sluta uppdraget som vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Han har också kontaktat de flesta av sina moderata kollegor i kommunfullmäktigegruppen för att ge sitt perspektiv på saken. Själv beklagar han uttalandet från kollegan och skrattet beskriver han som något som utlöstes i chock.

”När jag hörde uttalandena blev jag chockad och tyvärr resulterade det i att jag skrattade. Jag har hört hur detta låter på inspelningen och drog själv slutsatsen att jag inte kunde jobba kvar.”  Edvin Alam försökte även kontakta socialministern för att be om ursäkt. Han hoppas nu att hon godtar den.

Edvin Alam (m), förtroendevald politiker i Sollentuna.

Edvin Alam, (M)

I framtiden hoppas han att Sollentunaborna ger honom en andra chans, eftersom han säger sig brinna för deras situation.

Här är hela inlägget:

”Uttalandet kring Annika Strandhäll är oacceptabelt och respektlöst. Det är bra att personen bakom uttalandet har bett om ursäkt och att hans tjänst har avslutats. I samband med uttalandet hörs jag skratta i bakgrunden. Jag tog ansvar för den handlingen och sa i fredags upp mig från min tjänst hos Moderaterna.

Jag deltog inte i inspelningen, men den skedde i direkt anslutning till min arbetsplats. När jag hörde uttalandena blev jag chockad och tyvärr resulterade det i att jag skrattade. Jag har hört hur detta låter på inspelningen och drog själv slutsatsen att jag inte kunde jobba kvar. Hur man agerar i pressade situationer är individuellt och säkert kan i alla fall vissa känna igen sig i att skratt kan vara ett sätt. Även om man inte tycker att situationen är rolig. Att arbeta politiskt ställer dock större krav och jag får mogna utifrån detta.

I dag bad partiet i Sollentuna mig att sluta som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden på grund av det inträffade. Jag skickade utan dröjsmål in min begäran om entledigande till kommunen.

Samtidigt har jag försökt att nå alla moderata kollegor i kommunfullmäktigegruppen och fått tag på merparten. Efter att ha gett mitt perspektiv på det inträffade uppfattar jag ett stöd för att fortsätta arbetet i kommunfullmäktige.

Jag brinner för Sollentunabornas situation och hoppas kunna få en andra chans.

Jag har ikväll också försökt att nå Annika Strandhäll för att framföra min ursäkt för det inträffade och hoppas att hon godtar den.”

Läs mer:

M-politiker i Sollentuna avgår

Sparkad Haffo ber om ursäkt efter skandal

Flera får gå efter hora-skandal

Framtidsnamnet Haffo lämnar alla uppdrag