ANNONS

Avgiften för att dö på äldreboende kan slopas

I Väsby är det är dyrast i länet att dö på äldreboende.
I Väsby är det är dyrast i länet att dö på äldreboende.
Dödsboet efter en person som dött på ett äldreboende i Upplands Väsby faktureras 6333. Det är dyrast i länet. Men efter vår granskning ska kommunen se över avgiften.
ANNONS

Tidigare i januari avslöjade Mitt i att Upplands Väsby är kommunen i Stockholms län som tar ut högst avgift för personer som dör på äldreboende: 6333 kronor för transport och förvaring på bårhus.

Men nu ska kommunen se över avgiften.

– Hela majoriteten och Maria Fälth från Kristdemokraterna har diskuterat det här och vi har lyft en fråga till tjänstemannaberedningen, säger Ann-Christin martens (S), ordförande i socialnämnden.

Hon berättar att hon själv blev förvånad över artikeln i Mitt i.

– Jag visste inte om att vi låg högst i länet, ingen annan har påpekat.

ANNONS

Hur mycket det kommer att subventioneras är inte klart, det är möjligt att avgiften helt tas bort eller halveras. Nästa vecka lägger socialnämnden ett ärende till tjänstemannaberedningen för att se över frågan.

– Jag förstår att det kan upplevas som negativt – att en anhörig går bort och kommunen skickar en sån här räkning. Men det handlar inte om att kommunen gör någon vinst, det täcker de kostnader vi har. Men nu tittar vi över hur vi kan täcka kostnader utan att skicka ut en räkning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.