”P-avgifterna skapade ett jäkla liv”

Wille Crafoord var moderator för politikermötet på Bromma gymnasium.
Wille Crafoord var moderator för politikermötet på Bromma gymnasium.
Under onsdagen hölls ett politikermöte på Bromma gymnasium. En fråga som resulterade i heta diskussioner bland Brommaborna var de nya p-avgifterna.
– Det här är någonting som folk har mycket åsikter om, säger artisten Wille Crafoord som var kvällens moderator.

Under onsdagen var det politikermöte i Bromma som arrangerades av Västerled trädgårdsstads förening. Mötet hade en stor uppslutning med engagerade Brommabor, vilket gjorde att man gick över tiden med 30 minuter.

Artisten Wille Crafoord som var moderator för evenemanget berättar att en fråga som fick diskussionen att hetta till var de nyinförda parkeringsavgifterna.

– Det här är någonting som folk har mycket åsikter om. Jag tyckte då att det var anledning för mig att påpeka, jag sa: ”Alldeles nyss när vi pratade om förtätning var det lugnt och stilla här men nu när vi pratar om parkeringsavgifter så vart det ett jäkla liv, vilket jag tycker är härligt”. Men samtidigt när är allt kommer omkring så handlar det ju trots allt bara om 300 kronor i månaden.

Mötet handlade även om trafiken, till exempel om flaskhalsarna vid både Brommaplan och Alvik som bildar köer. En annan fråga som engagerade var förtätningen av Bromma trädgårdsstad.

– Förtätning är väl någonting egentligen ingen är emot på andra ställen i Stockholm men många i publiken tycker att det inte nödvändig i just Bromma trädgårdsstad eftersom att det är ett så fungerande område.