ANNONS

Avgiftsstrid att vänta om miljardbron

Nacka säger ja. Värmdö nej.
Nu kan det bli politisk strid om hur nya Skurbron ska finansieras.
ANNONS

– Bron behövs. Värmdö och Nacka växer, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

– Vi är för en bro men inte för en avgift. Bron är vår enda väg in till Stockholm, kontrar Deshira Flankör (M), är kommunstyrelsens ordförande i Värmdö.

Mats Gerdau

Mats Gerdau håller med om att det bästa vore att staten betalar för, men i det här fallet sa staten nej till det. Förutsättningen för att Nacka skulle få in bron i vägplanen var att acceptera avgiften, enligt Gerdau.

Bron behövs också av sårbarhetsskäl, säger Mats Gerdau. Nackas östra kommundelar och Värmdö är annars i det närmaste isolerade.– Man kan inte stoppa utvecklingen, därför accepterar vi avgiften, säger Gerdau.

Frågan om broavgiften har inte varit uppe till politisk debatt i Värmdö på senare tid men Deshira Flankör säger att frågan nu kommer att lyftas internt.

– Jag tror att det kan bli en debatt, absolut.
Hon säger att hon har förståelse för att Östlig förbindelse (motorvägstunneln mellan Nacka och Hjorthagen) avgiftsfinansieras.
– Men en Skurubro har jag svårt att förstå, det är enda vägen för Värmdö. Jag ställer mig främmande till avgift och kommer att lyfta frågan internt.

ANNONS