Min lokala hjälte

Avhopp skapar kaos i Värmdöpolitiken

Det råder politisk röra i Värmdös fullmäktige sedan en Sverigedemokrat hoppat till Moderaterna och centerpartiets andranamn lämnat för Liberalerna vilket lämnar Centern i kris. Bilden är ett collage.
Det råder politisk röra i Värmdös fullmäktige sedan en Sverigedemokrat hoppat till Moderaterna och centerpartiets andranamn lämnat för Liberalerna vilket lämnar Centern i kris. Bilden är ett collage.
Politiker som lämnar Sverigedemokraterna för Moderaterna och en Centerpartist som hoppar till Liberalerna - som i sin tur hjälper SD med budgeten. Det råder minst sagt politisk röra i Värmdö. 

Det är turbulent i Värmdös fullmäktige. I slutet av september stod det klart att Jerry Scherwall lämnar Sverigedemokraterna för Moderaterna efter sju år. ”Efter 7 år som medlem och två år som ledamot lämnar jag nu Sverigedemokraterna och går med i Moderaterna. Jag kommer att sitta kvar på min plats i kommunfullmäktige vilket innebär att alliansen på Värmdö blir ytterligare ett mandat starkare” skrev han på sin Facebooksida.

Samtidigt står det klart att Centerpartiets andranamn Mica Nordström lämnar partiet för Liberalerna, något som skapar kris inom Värmdöcentern som tappar från två mandat till ett. Anledningen till bytet av parti ska vara att Nordström inte klarar av hur Centerpartiet sköter sig.
– Centern ligger mig varmt och hjärtat. Det är tråkigt att behöva ta detta beslut, men jag klarar inte av hur det fungerar inom C på Värmdö, säger Mica Nordström till NVP.
I samband med hoppet avgår hon från alla uppdrag utom det i fullmäktige.

”Jag klarar inte av hur det fungerar inom C på VärmdÖ”

Men trots tillskott hos Liberalerna är det långt ifrån lugnt inom partiet. Enligt uppgifter till Mitt i sågs nämligen Allan Sooman (L), vice ordförande i utbildningsnämnden, hjälpa SD med budgeten.
– Jag har visat hur budgetering går till, det är inte så lätt för dem, säger Allan Sooman.
Vad har dina partikamrater sagt om det?
– Reaktionerna är blandade, en del vill hålla SD på avstånd. Men vi jobbar ju ihop och SD har ingen grupp att ty sig, de är ju utfrysta. Så jag har hjälpt dem som en oavlönad medborgartjänst. Jag har lärt känna dem och ser inga problem med SD i Värmdö. Det är som vilket parti som helst, säger Allan Sooman.