Man avliden efter isolyckan på Norrviken

Enligt vittnesuppgifter brast isen flera gånger när räddningstjänsten skulle ta sig över.
Enligt vittnesuppgifter brast isen flera gånger när räddningstjänsten skulle ta sig över.
En man i 75-årsåldern gick genom isen på Norrviken på lördagen. Han drogs upp ur vattnet och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.
Det är den andra dödsolyckan på två veckor på Norrviken.

Det var vid lunchtid på lördagen som några skridskoåkare uppmärksammade en ryggsäck på isen vid en vak, längs den östra sidan på norra delen av Norrviken i höjd med Rotebro, och ringde SOS Alarm.

Mannen drogs upp ur vattnet och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Sent på lördagskvällen meddelade polisen att mannen, som var i 75-årsåldern, har avlidit.

Varning: Åk inte norr om Jästfabriken

Sollentunabon Hans Werleus var ute på en promenad och blev vittne till räddningsinsatsen. Han berättar att räddningstjänsten hade svårt att ta sig över den dåliga isen.

–  När de skulle ta sig upp mot Rotsunda strand gick de själva genom isen flera gånger, säger han.

Senare på lördagseftermiddagen gick Sollentuna skridskosällskap ut med en varning. De uppmanar människor att inte åka norr om Jästfabriken. Det är en råk tvärs över sjön från Jästfabriken till östra sidan. Norr om råken är isen bitvis mycket tunn.

Enligt skridskosällskapet är södra delen av sjön okej att åka på.

Andra dödsolyckan på två veckor

Det är den andra dödsolyckan på Norrviken på två veckor. För två veckor sedan avled en man i 45-årsåldern efter att ha gått genom isen vid Jästfabriken. Mannen var ute på isen och fiskade. Räddningstjänstens dykare fick upp mannen i vaken och han fördes med ambulans till Karolinska sjukhus där han senare avled av skadorna.

Efter det gick Sollentuna skridskosällskap ut och påminde om att området kring Jästfabriken är känt för dålig isar och manade till försiktighet.