Ny avrådan från bad vid Långsjön – efter risk för avloppsläckage

Långsjöbadet Långsjön
Staden avråder från bad i Långsjön tills vidare.
Drygt en månad efter att avloppsvatten läckt ut i Långsjön avråder Älvsjö stadsdelsförvaltning från bad igen. Även denna gång beror avrådan på en trasig avloppspump i närheten av stranden.

För drygt en månad sedan, den 20 juni, upptäcktes höga halter av avföringsbakterier vid Långsjöns badplats i Älvsjö. Bakterierna kom från avloppsvatten som läckt ut från en trasig pump vid caféet. Den 2 juli meddelade staden att det var fritt fram att bada då bakteriehalten i sjön var normal – men glädjen blev kortvarig.

Nu avråder Älvsjö stadsdelsförvaltning återigen från bad vid Långsjöns badplats. Detta efter ännu ett haveri i en avloppspump som ligger i närheten av stranden.

”Under natten till den 25 juli har vår entreprenör uppmärksammat att avloppsvatten riskerar att rinna ut i Långsjön i närheten av badplatsen. Åtgärder för att förhindra läckage har vidtagits”, skriver stadsdelsförvaltningen på sin Facebooksida.

Svaret på om det nya vattenprovet blir godkänt eller ej väntas den 29 juli. Under tiden hänvisar stadsdelen alla badsugna till de närbelägna badplatserna Farsta strandbad och Hökarängsbadet.