ANNONS

Lukten avslöjade knarkgömma i källarförråd i Vällingby

Knarkfynd i förråd i Hässelby.
Narkotikan låg i plastpåsar och kartonger i förrådet.
Det gick inte att missta sig på den karakteristiska lukten från källarförrådet i Vällingby. Vid husrannsakan fann polisen stora mängder cannabis och annan narkotika. Nu har en 21-årig man dömts till fängelse i två år och fyra månader för grovt narkotikabrott.
ANNONS

Det hade varit mycket spring i källaren till fastigheten i Vällingby, och en polispatrull som sändes dit en lördagsmorgon i september i fjol fick med hjälp av sina näsborrar misstankarna bekräftade. Beslut fattades snabbt om en husrannsakan.

Greps vid förrådet

Nödtorftigt dolt i ett par plastkassar och en skokartong i en källarbur påträffades 1,9 kilo marijuana, 49 gram hasch, 941 tramadoltabletter, 85 gram kokain samt en våg. Dessutom hittades 80 900 kronor i kontanter.

En patrull stannade kvar vid förrådet, och när den 21-årige mannen kom dit greps han. Det visade sig att den nyckelbricka han använt för att komma dit tillhörde en kompis till honom som hyrde en lägenhet i huset.

Knarkfynd under studentmössa

I ett sovrum i den lägenheten, under en studentmössa, hittades ytterligare tramadoltabletter.

Både 21-åringen och den jämnårige lägenhetsinnehavaren åtalades för grovt narkotikabrott, men bara den förstnämnde dömdes för brottet. Han har erkänt att han förvarat narkotikan i förrådet, men hävdar att merparten inte var hans utan tillhörde en annan ej namngiven person som med hot och våld tvingat honom att ta hand om drogerna.

”Hade stulit nyckelbrickan”

Nyckelbrickan säger han sig ha stulit från kompisen vid ett tidigare tillfälle, och använt förrådet utan dennes vetskap.

Det är också vad lägenhetsinnehavaren uppger, och trots besvärande omständigheter går det inte att motbevisa, enligt Solna tingsrätt. Mannen dömdes därför enbart för innehav av tabletterna i lägenheten, ett ringa narkotikabrott som gav dagsböter.

Knarkfynd, Hässelby

Delar av narkotikan var förpackad i små plastpåsar. Foto: Polisens förundersökning

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.