ANNONS

Tjuvar avslöjades av polisens värmekamera

Klädkupp i Vaxholm
Klädbutiken i Vaxholm efter inbrottet och bilen i Österskär som männen greps i.
Två Åkersbergabor i 20-årsåldern har åtalats för klädkuppen i Vaxholm i våras. Vid inbrottet stals kläder för 165 000 kronor, men kuppen gick inte alls som männen tänkt sig.
ANNONS

När polisen långsamt öppnade skåpbilens dörr fann de två Åkersbergabor som satt och tryckte på ett berg av stulna kläder, till värde av 165 000 kronor.

Den förslagna kuppen gick inte som männen tänkt sig, trots flera flyktfordon och en båt.

I stället åkte de fast efter mindre än en och en halv timme, mycket tack vare polisens helikopter. Nu har männen åtalats för stöld.

Klockan var tjugo minuter i tolv, natten den 17 maj, då inbrottslarmet utlöstes  i klädbutiken på Hamngatan i Vaxholm. När boende i huset tittade ut såg de två män med rånarluvor som höll på att lasta stöldgods i en skåpbil.

Bytte till båt

Skåpbilen, som visade sig vara stulen i Vaxholm, hittades senare i Eriksö där männen lastat över godset till en båt och styrt mot Österåker.

En väktare larmade polisen om en nedsläckt båt som kört väldigt fort i riktning mot Åkers kanal och när en polishelikopter kom till platsen upptäckte man båten med värmekamera då den lagt till i en småbåtshamn i Österskär.

Greps med stöldgodset

En polispatrull grep männen i skåpbilen som stöldgodset lastats in i – totalt sju kraftiga avfallssäckar med stulna kläder. I bilen hittade polisen även rånarluvor.

I polisförhör har männen erkänt att det var de som bröt sig in i butiken.