ANNONS

Trafikbrott utreds efter bilolyckan vid Willys

olycka-lidingo
Tre skadades i olyckan. Två fick föras till sjukhus.
Efter frontalkrocken: Avspärrningarna är hävda. Men polisen har tagit en av olycksbilarna i beslag. De misstänker i nuläget grov vårdslöshet i trafik.
ANNONS

Efter frontalkrocken utanför Willys 12.40 i dag har två personer förts till sjukhus. En flögs med ambulanshelikopter från olycksplatsen, skadeläget bedöms vara allvarligt. En person kördes till sjukhus med ambulans, här finns inga uppgifter om skadeläge.

Vera Aksberg Schnackenburg som jobbar på Willys-butiken intill vägen berättar at de hörde flera utryckningsfordon och en ambulanshelikopter.

– Det kom in fik och berättade om olyckan. Hemskt, det första man tänker är: Hoppas ingen har dött.

En polis på platsen andades in rök från de krockade bilarna. Denne ska eller har precis kontrollerats av vårdpersonal.

Uppdatering 15.00: Avspärrningarna på olycksplatsen är nu hävda. En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik har inletts. Polis har under eftermiddagen hållit förhör med folk som sett olyckan. En av de båda olycksbilarna har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Oljeläckage

Bärgare arbetade runt en timme att röja upp efter olyckan.

– Det har läckt olja från åtminstone en bil, säger Anna Westberg, polisen.

Olyckan skedde på Södra Kungsvägen i höjd med Willys. En polispatrull som hörde smällen från krocken kunde snabbt åka dit.

Polisen gick först ut med att olyckan skett på Lerbovägen, så var det inte. Den skedde på Södra Kungsvägen i höjd med Lerbovägen.

ANNONS

Just nu finns inga spår av olyckan mer än litet bilskrot som ligger i vägkanten.