ANNONS

Avspärrningar tvingar bilister till långa omvägar i Beckomberga

Tomas Björklund står i korsningen Beckomberga Allé-Styrman Sanders väg där bilister ideligen struntar i enkelriktningen.
Tomas Björklund står i korsningen Beckomberga Allé-Styrman Sanders väg där bilister ideligen struntar i enkelriktningen.
Ett anslag vid avspärrningen på Beckombergavägen visar hur bilisterna ska köra runt området.
Ett anslag vid avspärrningen på Beckombergavägen visar hur bilisterna ska köra runt området.
Tillfälligt enkelriktade och avspärrade gator skapar en jobbig trafiksituation i Beckomberga.

Bilister tvingas köra omvägar på över 4 kilometer bara för att ta sig in området.
ANNONS

Utbyggnaden av Beckombergaområdet av byggföretag som Riksbyggen och NCC pågår sedan många år tillbaka. När BTH Bygg bygger bostadsrätter vid Beckomberga allé har man enkelriktat den vägen från Styrman Sanders väg.

Andra byggbolag har samtidigt stängt av Beckombergavägen för renovering. Under denna månad har det inte gått att köra in i bostadsområdet från Spångavägen.

– I stället för att köra in i området från Styrman Sanders väg måste jag åka via Bällstavägen till Islandstorget och Råcksta och in i området via Söderberga allé. Det är en omväg på fyra kilometer, säger Tomas Björklund som bor i området och kör denna omväg dagligen.

Eftermiddagstrafiken är ganska lugn när vi träffar honom vid Beckomberga allé. Inom loppet av tio minuter struntar minst fem bilister i skyltningen och kör in på Beckomberga allé.

Enkelriktningen kom upp för ungefär två månader sedan. En annan som berörs är 80-årige Björn Ahlborg som bor på Alabastervägen.

– Jag brukar åka och handla på Ica i korsningen Spångavägen-Bällstavägen som ligger ungefär 700 meter bort. I stället för att åka denna sträcka tillbaka får jag ta en omväg på 4,3 kilometer. Det känns orimligt, säger han.

Invånare och föreningar i området har klagat över situationen till Stockholms stad där Lars Magnusson är trafikingenjör.

– Att bilister kör mot enkelriktningen är en polissak. Det får man kontakta polisen om, säger han.

Han lovar att BTH Bygg ska ta bort enkelriktningen vid Beckomberga allé denna vecka.

ANNONS

– Då får man dubbelriktad trafik där och då blir nog många nöjda, säger han.

Annars anser han inte att Stockholms stad har något direkt ansvar för situationen.

– Beckombergavägen är det Locum och NCC som ansvarar för. Där ska man lägga nya ledningar under vägen samt ny asfalt. I höst är det arbetet klart och då kommer trafiken i hela området flyta bättre, säger han.

BTH Bygg hänvisar till byggbolaget Riksbyggen. Mitt i Bromma har sökt kommentarer från Riksbyggen och NVB-bolaget där NCC, Veidekke och Besqab ingår.

Att vägar spärras av för byggen är i sin ordning, menar Tomas Björklund.

– Byggföretagen har inte gjort några fel men de är dåliga på att samordna avspärrningarna. Det har gett oss jobbiga omvägar och farliga trafiksituationer, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.